Teken- en schilderatelier voor kinderen en jongeren

Vind jij het leuk om te schilderen? Of teken je graag? Ik help je graag op weg met leuke technieken, mooie materialen en de beste tips om nog meer plezier te beleven aan tekenen en schilderen. Ik heb op maandagen en zaterdagen verschillende mogelijkheden voor kinderen en jongeren. Ik bied zowel groepslessen aan als vrij werken onder mijn begeleiding.

Lessen op maandag (6-12 jaar)

Elke les zal starten met een verhaal of oefening om je iets te leren over tekenen en schilderen, over beroemde kunstenaars of om je inspiratie te geven voor je eigen werk.  
Zo maken we een zelfportret waarbij we eerst goed naar onszelf moeten kijken; hoe deden de kunstenaars dat vroeger eigenlijk?
Of we gaan ontdekken hoe je ervoor kan zorgen dat je tekening niet van het papier lijkt af te vallen! 
Ik laat je kennismaken met verschillende materialen zoals acrylverf, aquarelverf, pastelkrijt, potlood, grafietpotlood, inkt, houtskool en vilstift.  

Als afsluiting praten we altijd even na en bekijken we elkaars werk, zodat je niet alleen van mij, maar ook van elkaar leert. Belangrijk is dat iedereen plezier heeft en dat je trots bent op wat je hebt gemaakt. 

Lessen op zaterdag 

Op zaterdag verzorg ik lessen waarin je vrij mag werken onder mijn begeleiding. Je werkt met mijn professionele materiaal en ik begeleid iedereen individueel. Misschien wil je wel leren natekenen, striptekenen  of landschappen schilderen. Alles kan op de zaterdag! We werken in kleinere groepjes zodat ik iedereen genoeg aandacht kan geven!
Groep 1: 11:00-12:00 uur (kinderen van 6-12 jaar)
Groep 2: 12:00-13:00 uur (kinderen vanaf 12 jaar)

ps. Op zaterdag werk ik met een strippenkaartsysteem; kun je een keer niet, gaat dit niet van je lessen af. Het 3D kidsatelier voor kinderen van 6-12 jaar 

Vanaf mei/juni 2023 breid ik mijn atelierlessen verder uit! Vind jij het leuk om dingen te maken, te bouwen of te knutselen? Zit jij altijd vol goede ideeën of zoek je juist inspiratie? Dan ben je aan het goede adres in het 3D kidsatelier op de woensdagmiddag! In het 3D kidsatelier, de naam zegt het al, maken we vooral ruimtelijk werk. Inspiratie krijgen we door het kijken naar hedendaagse kunstenaars en ook door het werken met thema’s. We maken spannende kunstwerken van afvalmaterialen, materialen uit de natuur, gips, klei en papier mache om alle ideeën om te zetten in de meest vette kunstwerken! 
Heb jij hier super veel zin in? Reserveer dan nu alvast jouw plekje! 

Maandag


Tekenen en schilderen

Kinderen van 6-12 jaar 

Leuke groepslessen voor basisschoolleerlingen

De teken- en schilderlessen voor kinderen tot 12 jaar vinden plaats op maandagen.


Tijdstip: 16.00-17.00
Docent: Claudia Schrover
Prijs: 85,- per 10 lessen*
Aanmelden kan het gehele jaar
Proefles: 5 euro

Data: 20mrt, 27mrt, 3apr, 17apr, 8mei, 15mei, 22mei, 5jun, 12jun, 19 juni


*Gemiste lessen kunnen niet worden gecrediteerd. Wanneer de docent onverhoopt een keer niet kan, wordt de  gemiste les op de eerstvolgende beschikbare maaandag ingehaald. 


Zaterdag


Tekenen en schilderen

Kinderen en jongeren 

Vrij werken onder mijn begeleiding inclusief professioneel materiaal
De lessen vinden plaats op zaterdagen.


Tijdstip groep 1: 11:00-12:00
  Tijdstip groep 2: 12:00-13:00 
Docent: Claudia Schrover
Prijs: 15,- per les
Aanmelden kan het gehele jaar
Proefles: 5 euroWoensdag


3D kidsatelier

Kinderen van 6-12 jaar

Ruimtelijk werken onder mijn begeleiding. De lessen zijn op woensdagmiddag! Houd je van werken met verschillende soorten materialen? Dan ben je hier aan het goede adres! Tijdstip: 16.00-17.00 uur 
Docent: Claudia Schrover
Prijs: 85.- per 10 lessen
Aanmelden kan het gehele jaar
Proefles: 5 euro

Data: volgen